بسم الله الرحمن الرحیم
در نماز، جایگاه دعا برجسته است؛هم قبل از نماز و هم در نماز و هم بعد از نماز دعاهایی وارد شده است.
شاید بتوان از اینکه در میان همه دعاها«اهدنا الصراط المستقیم» در سوره حمد قرار گرفته و تلاوت آن در رکعت اول و دوم واجب شده، استفاده کرد که مهم ترین دعا بشر، پیمودن راه مستقیم است که بدون استمداد از خداوند نمی شود، زیرا می بینیم بسیاری از دانشمندان هم مسیر صحیح را نمی روند.
آری اگر عقل کافی بود این همه پشیمانی در کار نبود. عقل بشری مثل ترازوی زرگری است که بسیار دقیق است، اما توان توازین و سنجش هر کالایی را ندارد.
بنابراین انسان در کنار عقل، نیاز به راهنمای آسمانی و انبیا و رهبران معصوم دارد.
از همه گذشته اگر کسانی باشند که از نظر فکری، عملی و روحی صد در صد در راه مستقیم باشند، باید برای تداوم آن همواره از خداوند بخواهند که: «اهدنا الصراط المستقیم» زیرا ممکن است در ادامه راه دچار لغزش شوند، مثل راننده ای که تمام جاده را به خوبی طی کرده ولی نزدیک مقصد، گرفتار تصادف تلخی می شود.
حضرت علی علیه السلام که دوم شخصیت عالم هستی می باشد، در چند مورد از رسول خدا صلی الله علیه و آله سوال کرد: آیا در لحظه مرگ دین من سالم خواهد بود؟ و پیامبر فرمودند” آری.
آیا زمانی که شخصی مثل امیر المومنین علیه السلام نسبت به عاقبت کار خود دغدغه دارد، ما می توانیم با خیال راحت فریب تحصیلات و عبادات و کارهای خود را بخوریم و راه حق را برای خود تضمین شده بدانیم؟قرآن بارها از شیطان، با سابقه طولانی عبادتش به عنوان موجود بد عاقبت نام برده و در مقابل از افرادی به عنوان خوش عاقبت ستایش کرده است، نظیر ساحرانی که با دستور فرعون برای رسوا کردن موسی اجتماع کردند و بعد از عمری انحراف در سحر و جادو، در یک لحظه به خدای موسی ایمان آورده و به سجده افتادند و تهدیدات فرعون را پوچ انگاشتند.
آری آنقدر راه های انحرافی، افکار، اعمال ، وسوسه ها، دوستان و جاذبه های انحرافی هست که هر مسلمانی حداقل روزی ده مرتبه باید در نمازهای خود از خدا با جمله «اهدنا الصراط المستقیم» در فهمیدن، در عمل و در دور نگه داشتن عمل از آفات، مدد بجوید.
ـ—————————————————-
پیوند های نماز،محسن قراءتی،ص ۱۰۹
سلام خداقوت قشنگ بود.خوشحال میشم به وبلاک ما سر بزنید